Corona Actueel per 28 nov 2021

Corona Actueel

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 27 november 2021, 14.30 uur

Avondlockdown’ heeft ingrijpende gevolgen voor koorsector

Het Protocol/aanvullende richtlijnen voor de koorsector is aangepast naar de situatie per 28 november 2021. De maatregelen die het kabinet op 26 november aankondigde, duren in ieder geval tot 19 december 2021. 

De belangrijkste maatregel voor de koorsector is dat kunst- en cultuurbeoefening tussen 17.00 en 05.00 uur niet is toegestaan. Deze ‘avondlockdown’ is voor veel koren ingrijpend: er werd immers druk gerepeteerd voor uitvoeringen rond kerst en die dreigen in veruit de meeste gevallen in het water te vallen. Bovendien zijn het vaak al eerder uitgestelde (kerst)concerten van vorig jaar. Maar ook koren die nog geen uitvoeringen gepland hadden, zaten net lekker in een repetitiemodus die nu abrupt wordt onderbroken.

Daarnaast keert de zigzagformatie terug in het protocol. Datzelfde geldt voor het gebruik van het mondkapje, als mensen zich bewegen door de repetitie- en concertruimte. Deze maatregelen gelden óók als het coronatoegangsbewijs (ctb) van toepassing is (en dat is het geval bij kunst- en cultuurbeoefening voor groepen van 18 jaar en ouder).

Bij concerten die wel overdag plaatsvinden, mag zoveel publiek aanwezig zijn als mogelijk is op 1,5 meter afstand. Ook dan blijft het coronatoegangsbewijs van toepassing.