Jeroen_Twisk

Jeroen Twisk

begon op achtjarige leeftijd met pianoles. Hij weet nog dat hij op de lagere school de klas mocht dirigeren toen de sint binnen kwam. Gewoon de toonhoogtes aangeven met je hand. Dat leek simpel…..

Hij ging naar het conservatorium in Enschede voor het hoofdvak piano. Daar studeerde hij bij Pierre Ruhlmann voor docerend – en uitvoerend musicus.

Na zijn studie volgde hij lessen en masterclasses bij verschillende pianisten van naam, Jan Wijn, Halina Czerny-Stefanska, Jerome Lowental en Jerzy Romaniuk.

Naast het geven van privé pianolessen richt hij zich op concerten in de kamermuzieksfeer. Hij begeleidt vaak zangers en instrumentalisten. Vanuit de koorbegeleiding ging hij zich richten op het dirigeren van een koor. In 1995 begon hij bij vrouwenkoor Brillante , sinds 2006 genaamd vrouwenkoor Et Cetera. Hij dirigeerde ook acht jaar Volharding uit Haaksbergen. Naast Et Cetera dirigeert hij momenteel Rhumtas uit Beltrum en Canzonet uit Oldenzaal.

In 2000 volgde hij een cursus voor amateurkoordirigent. Wat genres betreft beweegt Jeroen zich op vele gebieden. Of het nu klassiek of populair is, dat maakt niet uit. De muziek moet goed bij het koor passen. Hij maakt desgewenst goed zingbare arrangementen. Belangrijk is dat de zangers naast het gevoel van lekker en plezierig zingen zich ook verrijkt voelen met nieuwe stijlen. Een brede repertoirekeuze is dan ook een belangrijk uitgangspunt. Wat vindt hij van Et Cetera? ,, Dit vrouwenkoor heeft de juiste uitstraling om allerlei soorten muziek overtuigd en aantrekkelijk over te brengen. Er is een gezonde muzikaliteit binnen de groep en dan is het heerlijk voor een dirigent om daaruit iets moois te kneden.”